DSE Sample Paper 樣本試題卷一及二連詳細答案


原本諗住應該坊間有好多所以唔做, 但原來都唔係好易搵, 又難 download。終於自己做好一份。 順便可以試下用計數機程式, 真係好大幫助!! 若有任何錯漏, 敬請指正。 考試前記得睇埋升Grade最後建議, 教你點樣分配時間, 同埋點樣好好用你的計數機,避免考試唔夠時間用。 若要下載這兩paper的答案按此。 若要下載這兩paper的HKEAA原版問題到這文章內有連結。

DSE Sample Paper

DSE Sample Paper Q1,2,3

DSE Sample Paper Q4,5,6,7

DSE Sample Paper Q8,9,10

DSE Sample Paper Q11,12,13,14

DSE Sample Paper Q15,16,17

DSE Sample Paper Q18,19,20,21

DSE Sample Paper Q22,23,24

DSE Sample Paper Q25,26,27

DSE Sample Paper Q28,29,30

DSE Sample Paper Q31,32,33,34

DSE Sample Paper Q35,36,37,38

DSE Sample Paper Q39,40,41,42

DSE Sample Paper Q43,44,45








巻一答案按此連結 再移到 DSE Econ and Math 下載
若果覺得我寫的文章可以幫到你,可以在下方按 "讚" ,或按 "分享" 讓它幫到更多人!
[keep updating: some error, see comment]

  • 若想表示支持,可在下方留個 "Thank You" 呀!

  • 我會不定期 Po 些讀書心得,及考試技巧,想收到的話可在下方訂閱:
DSE相關文章:
DSE 數學科最後衝刺升grade建議3點

2 則留言:

  1. 我想請問一下:第45條答案是C,但旁邊寫100,何者正確?

    回覆刪除

若想 *收到回覆* 通知,請以 Google 帳號登入,並勾選「通知我」(你依然可選擇 *匿名(唔開名)*) 。

另,Google 偶會審核留言而不能即時顯示,請耐心等候,不用重覆發表。謝謝!

關於作者

Ronald Chik (作者詳情及聯絡, 補習查詢)
教學廿多年,曾在傳統名校伊利沙伯中學、德愛中學任教,學位、副學士、文憑、毅進、中學、日校夜校皆曾任教。現主力湊仔,閒時替人補習,寫網誌,打羽毛球,生活悠遊。

Youtube 頻道